my bloggie here (=

Tuesday, November 13, 2012

ALLAH knows BESt

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah mak
hluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan…
6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat dan diriku yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan perintahNya, dan meninggalkan laranganNYA. PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..~ALLAH knows BESt!~♥..

Tuesday, September 18, 2012

open house sana sini~~~

ini family tercinta :)

kat bawah ni frens 'Baiti Jannati' tercinta :)
Balqis qiss, Nasywa Malik, Ainaa Nasa, Ain Shuhairah, Aryin Nia, Amira Eidora

yang ni pulak geng Suksis tercinta :)
Ainaa Nasa, Yana, Suziazwani, Izati, Nurul Ain

girls in both picture ni bff tercinta :) from my littlehood
Ieka Kamal, Izati Badri, Syafika Punari

wat iklan promote juice and sushi...hehe

seronok raya tahun ni (=

Tuesday, September 11, 2012

RAYA LAAAAA :)

sayang mama..sayang abah...sayang semua :)
 

Monday, June 18, 2012

giler lensa




kami giler lensaaaaaaaaa !!!..
a) yg gamba campur bawah ni hasil dari cam laptop balqis..sbb kitorang dah bosan tataw nak wat keje coding matlab yang susah giler tewww...

ha ha ha

muke jakon tgk salji..

euwwwwww
ngan ainaa nasa !
letak gamba nie sbb ade sayeeee

b) gamba bersempena lump sum bufday lecturer sir amizan + min zue + yg lahir bulan june
ehemm3..bulan 12 nnt wat lagi yew :P

kelas G = Gedik

Good

Gojes

Gembira

Giler

Geli

takkan nak tulis G****** kowtttttt..hak3

k bye :D




Friday, June 8, 2012

menjadi retis sehari




hyee kawan2..owh malu rasenye suda lame tak lap habuk kat blog ni.tapi apekan daya.mmg tiada daya utk menulis apatah lagi menaip mahupon menconteng sedikit arang di blog ini..sekian sudah mukadimah setelah sekian lame menyorok atau memulaukan diri dari blog ini.saya dengan rendah hati kerana bangga akan berkongsi kegembiraan saya hari ini.apakah?..mari jeling-menjeling dahulu gamba2 di bawah kerana anda akan menemui jawaban nye..jeng jeng jeng ~~~



 ini saye ye wahai kawan2, utk lebih maklum saye rase sgt gojes arini sebab berpakaian dress gedik2, berkaca mata gedik2 juga berposing ala gedik2..kui3..*tanak cakap lebih nanti muntah =O



gamba berturutan di atas menunjukkan kami adalah kelurga bahagia yang telah sama-sama berpenat lelah "menjadi retis sehari" setelah menjayakan filem yang mungkin akan memecah rekod tadika..huk3..semangat nih nak berlakon.nak dapat gred A la opkos.aim kene mantap.baru result dye ala2 mantapsss..tadi kitorang belakon ala2 olang jepun masok malaysia maa...speaking jepun hokeyh.untuk siapkan projek video pendeks.tulah critenye...pahem?

lepas siap menyiapkan kesemua scene lakonan tersebut.maka bersantaplah kami di depan meja dalam wakaf berhadapan tasik bersebelahan taman mainan.hah...pahem?..kami mencekik beberapa sushi juga piza serta roti cokelet serta chicken floss bun.hah..amekau!..lapa punye pasal.lalala~~~

berikut merupakan baby-baby saye yang sgt saye cayangi.hik3..ni nak show off skit post dari fasebuk


haaa..tu dia.cuwit2 jew kami an..hehe...alamak!..ternampak lebih nyata muke aku byk dlm post ini sbb sajew nak rase ala2 femes retis gitu.i kan belakon rini uolls.ameks moods sikits.kui3...okelaaa...sampai disini sahaja esei pendek saye..jumpa lagi.bubuiiiiii :)

p/s: mari rase yakin untuk menjadi gedik  retis sehari :)

hanieycahaya,
love uolss :)

Thursday, April 19, 2012

Rindu





Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH : 

" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah aku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..

Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..

Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..

Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

P/S : Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia.... 

copy paste dri fb..huuuu..

Thursday, March 22, 2012

nak balik~~~



wahhhh....nak balik!!!!
tapi keje betimbum....feel sorry sgt2 kat membe2 grup...
so sbelum nk blik ni..pulun skit wat mane yg smpat...
nxt wek test...oh tidak!

kuatkan semangat !!!
fighting!

Friday, March 16, 2012

number one for me



I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I'm here for you


For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it's time for you to rise
For all the things you sacrificed

Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you


Mom I'm all grown up now
I'ts a brand new day
I'd like to put a smile on your face everyday


Mom I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face everyday


You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me


Now I finally understand
That  famous  line
About the day I'd face in time
Coz now I have a child of mine


Even though I was so bad
I've learnt so much from you
Now I'm trying to do it too
Love my kids the way you do


Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you


Mom I'm all grown up now
I'ts a brand new day
I'd like to put a smile on your face everyday


Mom I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face everyday


You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me


There is no one in this world
That can take your place
Oooh I'm sorry for ever taken you for granted


I will use every chance I get
To make you smile
Whenever I'm around you


Now I will to try to love you
Like you love me
Only God knows how much you mean to me


Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you


Mom I'm all grown up now
I'ts a brand new day
I'd like to put a smile on your face everyday


Mom I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face everyday

The number one for me
The number one for me
The number one for me
Oh oh
number one for me 




p/s: oh mama...i mishhh u so much....:D
abah, i do mishh u too..love u both !!!

kerinduan,
hanieycahaya

life counting (=

Lilypie Trying to Conceive Event tickers