my bloggie here (=

Thursday, October 31, 2013

my engagement day

yezzaaaa...hari ni hanie nak cerita pasal hari pertunangan hanie..majlis hanie simple je pada 17 Oktober 2012..selepas hari raya haji tahun lepas...hanie buat kat rumah mak abah hanie la kann..mak abah jemput saudara yang dekat2 je dan hanie pulak jemput kawan2 bestieessss je..hehee...asalnye nak sorokkan la kann tapi macam sedih pulak tak bersama dengan kawan2 yang selalu ada kat sisi hanie tak kire waktu sedih or happy..so hanie decide nak jemput besties kesayangan hanie datang meraikan majlis pertunangan hanie, itupun lepas dpt izin dri abah dgn mak :) (dgn syarat kene rahsiakan dari media, tapi terbongkar jugak sbb mmber terlepas post kat fb..puahaha...kantoi jugeksss :P)

okee yang ni antara rombongan saudara family tunang yang hadir...terima kasih datang yerrr :)

penuh rumah sampai ke atas haa duduk..hehe...yela rumah sederhana besar je...sampai abah duduk dekat dengan tangga dah..haha...

selepas dah berbalas pantun nak petik bunga di taman bagai..hanie pon kontrol ayu pergi duduk kat mini pelamin...maluuuu sangat2 weyh sumer orang tengok.huuuu...ape nak buat kannn sengih jela memanjang.haha..so mulalah sesi menyarungkan cincin oleh mak tunang..bakal mak mertua kekdahnya..tehee...abaikan jari gemokkk T_T

maka dengan ini saya telah bertunang dengan Mohd Zawawi bin Ramlan...hohooo

selepas sesi sarung cincin tuhhhh, maka bersantaplah tetamu dengan juadah yg disediakan..hehe...makanan sumer makcik2 hanie yang masak.rewang la senang cakap..hehe..tengah orang sebok2 makan kat luar, maka kami minah2 jemah haruslah bergambar dengan cik hanie berdarah manis yang baru bertunang ni..tehee....

ni mak tunang dan mak tersayang saya...apela mak tanak senyum.haha...mak, nur sayang mak.muahhxx :) (mak panggil hanie nur) lepas nur berkahwin nanti, nur akan tetap jadi anak mak.nak berbakti untuk mak dan abah.belum puas nak manje dengan mak..:')

ni pulak sisters hanie tersayang.sentiasa ada di sisi siang dan malam.hehe...adeq wani, hanie gojes, kakna dan adeq aten...muahhhxxx :)

okee yang gemoks ni abang2 hanie.diorg ni bodyguard hanie okee..silalah takut.haha..yang kuruih sorang tu suami kakna...along, angah, abg pat dan abg nizam...okee posing taleh blah lah diorg ni.haha :D
yang comel lotte kat bawah ni besfren hanie dari sekolah rendah lagi.diorg taw la perangai hanie time kecik2 dulu kat sekolah camne.haha..kalau balik jalan kebun mesti cari diorang kalau nak lepak..love u dearies pika, izati, shakina dan tika :)

oke move on pulak dengan kawan2 sama uitm penang..diorang jugak peneman housemate degree jugak..kalau hanie nanges malam2, diorg ni la yang pujuk..manje sangatttt.hahaa..syg korang :) 

ni sumer baby hanie kat shah alam taw.haha...anne, nasywa, mimi, ain, balqis dan mira..hugs and kissess :) 

 haaa yang ni pulaks kawan seanggota suksis kenal dari diploma, uitmpp jugak..layan diorg ni memang bersepah la perangai masing2.mmg takkan runsing laa..kalau sedih jangan harap la nak nanges dgn diorg, sentiasa akan menceriakan balik.haha..dah macam family taw..mmg syg diorg gilerrrrrr..tehee...fifi, aina dan ain :)

 yang ni pon special besfren jugak..kenal dekat sekolah teknik...sanggup pakai baju kaler tema tunang taw.kaler peach.haha...terharu tawwww...:P dulu ni sekelas, salu rehat same2, beli donat makan same2, tido dlm kelas same2.haha...syg korang laaa azira, amira dan fika :)

tgk ni...jemahhhhh sgt memasing..haha

gamba yang lain byk lagi sbenanye..tapi saje taknak letak sebab taknak expose bakal suami..biala dulu menjadi rahsia..haha...macam nmpak meriah kan..tapi biasa je sbenanye.serius majlis ni simple je..byk yang kitorg DIY sendiri taw.sebab nak jimat la katekan..haha..nanti hanie buat review hantaran dan mini pelamin tu okee.. :)

tips : hanie tak upah photographer pon utk majlis tunang ni..membe2 hanie sumer pakai kamera sendiri je nak capture gamba.then hanie mtk soft copy kat semua + edit sendiri.haha...jimat gilerrrr :P (sebab tu gamba ade yg terang dan kabur sikit, tapi takpe hanie suke jeee :)

tu jela kot rasenye nak share.haha...see u later bloggerrrrr n bride-to-be :)

7 comments:

miss musyukx said...

sweet angatttt.!!! ^_^

hanieycahaya said...

hahaha :P

geek by nerdy said...

wow.congarate dear.blogwalking.
do visit my blog if you free:geekbynerdy@blogspot.com

washura10 said...

Salam,
Jemput singgah http://washura.blogspot.com utk melihat koleksi veil & shawl pengantin. kot2 ada yg berkenan utk di pakai di hari bersejarah awak nnt :)

Miss Hidy said...

Selamat Bertunang:)
Berminat dengan telekung Cantik dari Bella Ammara,
Boleh dijadikan hantaran perkahwinan,
sila ke link :
http://nhidylife.blogspot.com/2013/12/bella-ammara-year-end-sales.html

Lia said...

congrats!!! so pretty!

cardbymyan said...

hai

kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
ada paperbag, sticker, tag & card :)

tq tuan tanah

Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


tq :)

life counting (=

Lilypie Trying to Conceive Event tickers